SWeeT JaLiNaN KaSiH TerBiNa.....

Wangian Kasturi Al-Khausar (yang sakit dirawati yang sihat dilindungi)

Wednesday, May 11, 2011

PeRLUkAh tErUs BeRhArAP..........

Assalamualaikum......

len macam je Cik NY nye entry.....
macam sedeh je bunyi nye...
kalau tajuk mcm ni conferm tgh sedeh...
jangan pandai2 wat spekulasi sendiri sebelum bace tau...

berharap , tak berharap , berharap , tak berharap.....
senang citer tak perlu lah nak terlalu mengharap....
kalau ade rezeki , ade jodoh tak kemane kan....
betul tak.....
pehhh ayat tak tahan.....
ape crita sbnrnye ni....

nak tau jgk eah.... ( tak nak pun )
mcm ni crita nye....
Cik NY ni ade mhon kat satu tmpt keje tau... ( lah pasal keje , igt pasal jodoh )
korang ni igt mesti pasal jodoh or something yng berkaitan lah kan.... ( abaikan )
berharap dapt keje kat stu ... tp org tu trus syp je.....
kje lain pun mcm tu jgak....
adelah dlm 3-4 tmpt Cik NY kne mcm tu....
terlalu memilih sgt keje mcm ni lah jdnya...
1.Tak nak terlalu public place..
2.Mnglk dr kerja y kne pakai unform terutama y kne pkai lengan pendek or bju msuk dalam
3.Tak nak keje kat tempat y selalu mnjadi tempat perhatian kaum lelaki...
hishhhh Cik NY ni terlalu memilih sangt keje....
tp kalau ade jd ckgu untuk kanak-kanak tu mmg nak sgt.... love kids.....
tp lum ade rezki.......

uuuwaaaaaauuuuwaaaaaawaaaaa ( nangis mcm baby )
ssshhhhh diam wat malu jelah Cik NY ni ....

td kte tak pe ni nangis plak.... ape2 lah cik NY ni...
okey..... diam pun... hish mnyusahkn btul minah ni...

takpelah rezeki tu kan di tangan Allah
yang penting kte usaha n kemudian tawakal....
kalau tak dapat... anggap Allah nak bg kte sesuatu y lbeh baik... jgn fikr negatif tau tak baik seperti menyalahkan tkdir.....
kalau dapt.... Alhamdulillah wa shukurlillah......

hehehehehehehe ...( tetiba ketawa )
bukan ape trgt kisah mse tmuduga nak mntk job...
ttbe dy tanye soalan ni " suami izinkan ke awk keje ni , saya tak nak nnti ade sebarang masalah mase awk keje "..
walawei.... Cik NY kte ni belum kawin lg lah masih single mingle....
Cik NY rse nak tglk je mse tu tp sebab dlm temuduga kan cme ktawe sopan sambil bg tau dy i'm single ...... Cik NY rse dia salah faham sebab nmpk Cik NY pakai inai di jari , cme pakai inai je tak de pakai cincin pun dah kne label jgak ke ....
pndai2 je wat spekulasi....

k.lah only that i want to story....
see u again ...
Wassalam..... 'bila nak berhenti berharap ni'

2 comments:

amirnawawi said...

sabar ye..ade himmahnyer tu..

http://amirnawawi.com

Cik NY said...

sabar lah ni... setiap hikmah yang Allah beri itu pasti akan memberi kebaikkan kpd kte.....