SWeeT JaLiNaN KaSiH TerBiNa.....

Wangian Kasturi Al-Khausar (yang sakit dirawati yang sihat dilindungi)

Tuesday, May 31, 2011

Knape EndingnYe McM tu.......... X syok LAh

Assalamualaikum.....
Cik NY tak puas hatilah .....
x ske tau ending crita macam tu.....
korang mesti tau kan crita ape....
alah Crita ASMARA 2 lah......


ape plak pendapat korang........
haishhhh...... tgh best2 feeling crita tu ......
pndai tul dorang wat crita tu kan....
ape y penonton teka smua x btul.......

what everlah.....
memang Cik Ny x puas hati.....
tak suka,tak suka,x suka tau.... ( mle lah nak mngade-ngade )
k.lah tu je short entry kali ni....
smua adik concer lappy...
sdeh seh.....
dpt skit je mse nak update entry...

k.lah tu je dari Cik NY...
Wassalam.....
kecewa dengan pengabisan Cerita ni.....

Saturday, May 28, 2011

Segmen-Nizam Ijam Nak Tolong Promote Blog Anda

Assalamualaikum....
wahhh.... suke btul Cik NY join sagmen ye....
kali ni Cik NY join Segmen-Nizam Ijam Nak Tolong Promote Blog Anda...
knape nak join......
sebab ade orang nak tolong promote blog...... baiknye dia ...... ( bukan nak bodek )
dah memang betul kan.......


korang dah join....
klau belum meh lah ramai2 join segmen ni....
lagi ramai mesti lagi seronok.....
nak join bukan susah pun... btul x Nizam Ijam

Syarat2nye senang je.....

1.Buat Entry yang bertajuk Segmen-Nizam Ijam Nak Tolong Promote Blog Anda.
2.Letak banner kat atas di entry.
3.Linkkan entry tu ke sini.
4.Follow Blog Nizam Ijam (untuk update).
5.Like Fanpage Nizam Ijam SINI (untuk update).
6.Tag Kawan ( pastikan dia tahu k :) )
7.Letakkan Link URL kat ruangan comment.

susah x.... senang kan.....
so ape lg...... serbu........
makin ramai makin seronok kan....

k.lah sampai disini je entry ni...
sebelum tu Cik Ny nak tag
1. Adibah Mazlam
2. Zulkarnaim Faiz

semoga gembira selalu....
sekian saje....
wassalam..... 'moge sentiase gembira dan bersyukur'

Friday, May 27, 2011

Bila Nak KaWiN ??????

Assalamualaikum.....
what ????? why u look at me....
must be about that question.....
hahahahahaha( x terer BI )
knape tiba2 ade tajuk ni...
Cik NY dah nak kawin ke........


klau ade jodoh .... insyaallah......
amboi Cik NY mcm x sabor je nak kawin....
sebenarnye.......... ( rahsia...... )
Cik NY wat gempak jelah......

satu soalan yang orang suka tanye kat Cik NY ...
bila nak kawin ye......... ????
Cik NY ni baru 20 tahun lah.......
taulah mke Cik NY ni agak matang....
badan pun semangat......
badan je y semangat tp umur baru 20 ye.....

klau jumpe orang2 tua@makcik@nenek...
mesti cakap kat mak Cik NY...
dah nak dpt menantu ke.....
what that's ques.....
ketawa jelah Cik NY .... siap wat muka lg....
lbeh kurang mcm ni lah.... ( nangis ke senyum ni)

wat mse ni pasal kawin ..... NO KOMEN ......
don't ask me okey.....

bukan ape.....
spe2 je y Cik NY jumpe....
tu je y dengar......
aduh sakit telinga dengar....... ( bkn suke ke )

jgn salah faham okey......
bkn saje2 je wat crita tp memang betul.....
ape pun.....
terima kasih atas doa kalian untuk Cik NY cepat kawin ye ~ngeeee....
semoga doa kalian akan termakbul..... ( mate menunjukkan sinar )
amin......
bahagianye ( sudah lah Cik NY oi )

tu je nak share kali ni.....
psssttt.....
Cik NY nak bgtau korang....
Cik NY harap ade keluarga mcm ni
klau lg ramai lg seronok....
akan Cik NY tanamkan semangat jihat kedalam diri mereka...
agar mereka menjadi seorang mujahidin....

wah Cik NY ...
tingginye harapan dan impian......
belum kawin dah bleh berangan mcm ni Cik NY....
x salah rsenyekan.....
ape tu semua kuasa Allah....
jika itu diizinkannye.... Alhamdulillah...
klau x berlaku.... Allah lebih mngetahui ape y tbaik dalam kehidupan Cik NY...

gye Cik NY mcm dah x sabar je nak kawin kan....
korang jgn lyn sgt Cik NY ni....
nnti makin menjadi-jadi...

k.lah sampai disini je luahan hati Cik NY...
ape pun Biarlah Allah yang menetuka segalanye..
sebagai hamba kita hanye mapu merancang....
Allah lah yang menentukan segalanya.....

Wassalam...... ' kalau ade jodoh insyaallah '

JoM jOiN SagMen BloGwaLKinG BloGList CEMOXX

Assalamaulaikum....
nak wat short entry je ni...
sbnrnye Cik NY nak jerit ni...
nak bagitau yang Cik NY nak join SagMen BloGwaLKinG BloGList CEMOXX....
korang dah join lum.... klau blum meh lah rmai2 kita memeriahkan sagmen ni.....

Cik CEMOXX bgtau y syarat-syaratnye senang je!!!!

1. first skali kenalah FOLLOW cik cemoxx dulu , then cik cemoxx akan follow korang balik..

2. korang kena wat satu entry pasal segmen ni dan ajak semua rakan-rakan blogger korang ikut segmen ni..tak perlu tag-tag..senang kan??..hehehe

3. lepas tu letak banner cik cemoxx yang kat atas tu dalam entry korang k..

4. sesudah itu , korang tinggalkan link korang kat kota komen k...nanti cik cemoxx buat blogwalking terus komen korang dan dengan sepantas kilat link blog korang akan cik cemoxx senaraikan dalam bloglist blogwalking cik cemoxx...

senangkan......
klau nak lg senang.... korang klik je nme bdak kiut ni Cik CEMOXX.....



jom lah rmai2 memeriahkan sagmen ni ye......
rugi x join..... same2lah kita menyokong antara blogger ye......
tu je nak share.....

sekian dari Cik NY.....
wassalam.... 'join sagmen lagi'

Monday, May 23, 2011

REVIEW DAN JOINT BLOGLIST SAIFULHAMDAN

assalamualaikum......
kali ni Cik ni nak join REVIEW DAN JOINT BLOGLIST SAIFULHAMDAN.....



knape Cik NY nak join.... Cik NY kan support blogger ...
kalau korang lum singgah... jemputlah singgah tau tak rugi..... blog dia simple je... tp entry dia so nice.... setiap entry mempunyai maklumat dan ilmu yang kita perlukan.... so tak rugi klau singgah dan bce entry dia..... klau kamu baik... kamu follow lah dia tanda kamu support para blogger okey..... bukan nak bodek... tapi dah memang betoi pun... kalau tak bloger support blogger spe lg kan.... btul tak....

k,lah ..... sampai disini sje dari Cik NY.......
sebelum terlupa Cik NY nak tag
1. TIRA MIRMO
2.NUMEEQAH

sekian saje ye...
wassalam..... ' support u '

"HAEDER PERCUMA!!! UNTUK BLOGGER BARU TAUFAN BIN RIBUT"

assalamualaikum...
sebenarnye Cik NY teringin sangat nak ade header blog ni.... bukan ape... sebenarnye tak tau nak buat..... jujur tau... tak tipu...... ( buat muka tembok )
so Cik NY join lah HAEDER PERCUMA!!! UNTUK BLOGGER BARU TAUFAN BIN RIBUT


Cik NY nak header y simple.... y penting nampk islamic , ade pink flower n pink colour ..... tu je..... tak susahkan Cik NY nye permintaan......

jom lah rmai2 serbu dia... klik je kat nme dia ni TAUFAN BIN RIBUT.....
k.lah tu je.....

sekian sudah dari Cik NY...
wassalam.... 'header pink n islamic i like it '

Sebagai hamba Allah ... kita selalu bersyukur tak..... jawab ye.....

Assalamualaikum...

ape khabar kmu ye....
Cik NY nak menyambng entry yang lpas ....
kalau tak sudi bce x pe....
yang penting Cik NY mnulis smbil mengingatkan sesame kita...
tak salahkan....

berseronok-berseronok jgak....
syariat tetap jd paduan....
sunnah menjadi amalan harian.....
Al-Quran sentiasa menjadi pegangan.....

kat sini Cik NY nak bagitau hakikat syukur........

klau kita ni benar2 orang yang bersyukur , dalam diri kita ada 5 amalan yang kita sentiasa amalkan..... kalau tak cukup tu .... pandai2 lah kamu fikir ye....

nilah amalan2 nye .....

1. Merendahkan diri terhadap yang disyukuri (Allah).
2. Rasa cinta terhadap Pemberi Nikmat (Allah).
3. Mengakui seluruh nikmat yang Dia berikan.
4. Senantiasa memuji-Nya atas nikmat tersebut.
5. Tidak menggunakan nikmat untuk sesuatu yang dibenci oleh Allah.

macamne..... cukup tak..... kalau cukup alhamdulillah.... kalau tak cukup same2lah kita memperbaiki diri kita ye.....

selalu kita cakap kita ni bersyukur agaknye mcmne care kita bersyukur ye.... sepanjang kita hidup ni kita betul2 bersyukur x.....

ade tak kita bersyukur seperti kta Imam Ibnu Rajab ni........

Imam Ibnu Rajab berkata, “Syukur itu dengan hati, lisan dan anggota badan”.

1.Syukur dengan hati adalah mengakui nikmat tersebut dari Allah, berasal dari-Nya dan atas keutamaannya.

2.Syukur dengan lisan iaitu selalu memuji Yang Memberi nikmat (Allah), menyebut nikmat itu, mengulang-ulangnya serta menampakkan nikmat tersebut, Allah s.w.t. berfirman, ertinya, “ dan terhadap nikmat Rabbmu, maka hendaklah kamu menyebut-yebutNya (dengan bersyukur)”. (QS:93:11)

3.Syukur dengan anggota badan iaitu tidak menggunakan nikmat tersebut, kecuali dalam rangka ketaatan kepada Allah s.w.t., berwaspada dari menggunakan nikmat untuk kemaksiatan kepada-Nya.

sekarang kamu dah tau kan hakikat dan jenis2 syukur..... jika ada kekurangan dalam kita mensyukuri nikmat Allah..... mari sme2 kita muhasabah diri.......Cik NY pun bukanlah seorang hamba Allah yang sepurna.... Cik NY masih dalam proses untuk menjadi hamba yang sentiasa taat kepada Allah.....

kita same2 tanye diri kita.... selama ni Allah bagi segalanya dalam kehidupan kita adakah kita ini hamba Allah yang benar2 bersyukur atas segala kurniaannya.....

Kita harus bertanya menjawab dan menilai secara jujur pada diri kita :

adakah bersyukur namanya...
jika seorang Muslim atau Muslimah meniru-niru gaya hidup orang kafir? Apakah makna syukur bila seorang Muslimah mengikuti model dan gaya hidup wanita musuh Allah? Berpakaian terbuka, bertabarruj dan membantah ketetapan syarak tanpa rasa malu dan segan?

adakah bersyukur namanya....
jika seorang Muslim meninggalkan solat lima waktu, atau mensia-siakannya atau tidak mahu mengerjakannya dengan berjemaah? Bahkan lebih suka melakukan perkara bidaah dan sesat?

kita ni termasuk dalam golongan bersyukur ke....
kalau meremehkan puasa Ramadan, tidak mahu pergi haji padahal mampu, tidak mahu membayar zakat dan bersedekah?

adakah bersyukur namanya....
jika tanpa segan silu bergelumang dengan riba, membazirkan harta untuk berfoya-foya, minum-minuman keras, dadah dan seumpamanya?

adakah bersyukur namanya....
jika seorang pemuda suka melepak di pusat membeli belah, tepi jalan, berbual kosong di telefon, membazirkan makanan dan meremehkan nikmat yang dia terima?

Ketahuilah Nikmat Allah:

Sesungguhnya mengetahui dan mengenal nikmat, merupakan di antara rukun terbesar dalam bersyukur. Abu Darda’ mengatakan, “Barang siapa yang tidak mengetahui nikmat Allah selain makanan dan minumnya, maka bererti ilmunya adalah sedikit dan azab telah menimpanya”.

*sumber rujukan dari http://shah194.blog.friendster.com

ape yang dijelaskan rsenye cukup untuk kita same2 mengetahui bahawa kita ni betul2 ke seorang hamba yang bersyukur or kita ni dah lupa diri....

jika kita menanti mereka yang benar2 sempurna menegur kita alamatlah makin huru-hara dunia ini..... walau steruk mane dia ketika dahulu jgn kita ungkitkannye... yang penting adalah dirinye sekarang.....

sebagai seorang insan dan seorang hamba Allah ... telah terletak dibahu kita tanggungjawap untuk saling mengingatkan kepada kebaikkan...... dahulukan hukum Allah sebelum hukum manusia kerana manusia itu juga makhluk ciptaan Allah.....

'Janganlah kamu mencari redha manusia dengan kemurkaan Allah... merana lah kehidupanmu kelak ..... bahagialah kamu jika mencari redha Allah dengan murkanya manusia kerana kamu telah korbankan kebahagiaanmu di dunia semata-mata mencari redha Allah....Allah akan mengurniakan bebaikkan keatasmu kelak.....'

Cik NY juga seorang insan biasa....
bukan sengaja membuat cerita...
tapi inilah hakikat nye....
mari bersama memikirkannye.......

sekian sahaje dari Cik NY...
wassalam.... ' diriku juga insan biasa '

Sunday, May 22, 2011

iluvblog blogwalking community

assalamualaikum.....
pe kabo smua.....
hari ni Cik NY nak nak citer pasal tajuk entry kat atas le.....
ceciter ceciter .....

mse duk wat blogwalking tetiba ade orng invite blogwalking cre mudah kat fb....
ape lg Cik NY pun klik lah ..... tak caye... klik sini blogwalking cara mudah
dah klik..... btul x ape Cik NY bgtau.... igt Cik NY ni ske nak tpu ke.....

cik NY pun kate "memang betul2 tertarik , menarik sah2 da bomb......"
so Cik NY pun ambik keputusan untuk join......
mencuba nasib..... mnelah tau ade rezekikan.... yang penting kita usaha....
banyak cikadak pulak Cik NY ni...

Cik Ny tertarik dan seperti ditarik-tarik untuk join group Blogger Tercinta Official.......

adakah anda berminat mengetahui Bagaimana blogwalking cara mudah dan pantas di iluvblog blogwalking ? tak lah susah..... cme ikut step dibawah :

- Pergi ke www.bw.iluvblog.com
- Di Home page,anda akan dapati terdapat 7 group seperti Blogger Tercinta Official,Sahabat Blogger,Blogger Pantai Timur dan sebagainya
- Click salah satu group
- Anda akan dapati terdapat 500 link blog di setiap group tersebut
- LEFT CLICK pada link blog tersebut ( right click akan menyebabkan open in new tab )

- Satu pop-up window akan keluar dan blog tersebut akan loading di pop-up window tersebut
- Sekurangnya-kurangnya 3 second diperlukan untuk loading blog di pop-up window tersebut bergantung pada internet anda dan juga blog tersebut
- Gambar di bawah adalah contoh blog yang keluar di pop-up window tersebut


Berikut adalah langkah langkah untuk anda berdaftar untuk menjadi sebahagian dari komuniti blogwalking ini :
- Buat satu entry/post di blog and bertajuk ” iluvblog blogwalking community”
- Dalam entry tersebut,nyatakan anda mahu berada di group apa ( contoh sahabat blogger )
- Copy paste penerangan “Bagaimana blogwalking cara mudah dan pantas di iluvblog^blogwalking” dalam entry tersebut supaya orang lain juga faham konsep blogwalking community ( tak letak gambar pon takpe )
- Letak URL post ini supaya orang lain juga boleh sertai
- Tag 2 orang rakan blogger anda
- Submit url entry anda menggunakan borang di sinisinisini

tulah cre2 nye.... senang kan..... kalau korang kate susah jgak x tau lah Cik NY nak kate ape......

Cik Ny rse.... Cik Ny nak tag
1. azwa
2. aiyang

k.lah sampai disini saje......
jmpe lg di entry seterusnye....

wassalam..... 'iluvblog blogwalking community'

Thursday, May 19, 2011

Ape Pilihan kamu...... Jawablah kamu ye....

assalamualaikum.....

ari ni baru sempt nak buat entry baru....
semalam ade hal yang tidak dpt dielakkan....
Cik NY ... knape skema sgt ari ni ye....
whateverlah....
tak tau knape hri ni nak wat pasal pilihan pulak....
bukan pilihan rye ye tp pilihan yang kte pilih untuk khdpnn kte....
ape lg layan........

1. Antara Syurga dan Neraka mne korang pilih....
- mesti ramai pilih nak masuk syurga walau kte tau y kte ni x layak
* syurga y mne kte nak masuk....
1.Firdaus
2.Syurga ‘Adn
3.Syurga Na’iim
4.Syurga Na’wa
5.Syurga Darussalaam
6.Daarul Muaqaamah
7.Al-Muqqamul Amin
8.Syurga Khuldi

- ade ke orang ckp nak msuk neraka..... tak nak tapi tgk cre mcm nak .....
pintu2 neraka....
1.Neraka Jahannam
2.Neraka Jahiim
3.Neraka Hawiyah
4.Neraka Wail
5.Neraka Sa’iir
6.Neraka Ladhaa
7.Neraka Saqar
8.Neraka Hutomah

2. Antara dosa dan pahala mne korang pilih.....
- mesti korang akan pilih pahala btul x .....
- ade y nak dosa ke... rsenye smua x nak.... kalau nak tu maknenye imannye sakit
Ape korang buat dalam hidup korang nak dpt pahala.....

3. solat sendiri atau solat berjemaah atau malas solat...
- kalau solat alhamdulillah
- kalau tak solat nauzubillah
- berapa kali kamu solat dalam 1 hari , ckup x ?
- untk lelaki berapa kali kamu solat berjemaah di masjid ( setiap waktu , setiap hri tp x cukup 5 waktu , 1mnggu/1kli , 1thn/2 , or tak pernah pegi langsung.....

4. Puasa ke tak puasa mse bulan ramadhan
- perasaan bila tiba ramadhan... ( suke nak raye ke suke dapat gnjrn mlkkn ibadah)
- klau tak puase rmai yang uzur ke buat2 uzur..
- klau puase x larat nak keje ( melainkan mndtngkn kmdrtn )
- dah puase tu jgn buat dosa plak ye....
- bersiap sedia nak menyambut ramadhan wat lthn dengan puase sunat rejab n syaaban
ape agknye dlm kepala korang ye

5. Antara menolong org n membiarkan orng y memerlukan.... mne korang selalu buat....
- rsenye segelintir je y tlg dgn ikhlas n tulus
- rmai tlg sebab nak orng pndang kebaikkan dia ( segelintir sbb nak tutup kjhtn )
- ade jgak org y nak mngjr populariti semua nak tunjuk kat media....
- ade y langsung tak pandang pun....
korang dalam golongan mne ye....

6. Antara menutup aurat n membuka aurat mne kamu pilih...
- skrng ni rmai tak y menutup aurat dengan sempurna..... jwb lah sendiri
- rmai y mnutup aurat tp hakikatnye telanjng..... rsenye kamu tahu....
- rmai y skdr mngikut trend bkn mngikut syariat btul tak....
- cbe tnye diri knape kamu tutup aurat n tak tutup aurat.... jwp dgn diri...
sorry gambar x clear... serch je kat google

7. Hiburan mne yang paling penting buat kamu ...... hiburan mendidik jiwa ke hiburan merosakkan jiwa.....
- jwb je sejujurnye ( rmai y ckp 50/50 seimbang ke......)
- korang ske tak pegi mjls ceramah agama , mjls ilmu , mjls pengisian rohani n dll
- korang ske tak pegi konsert , parti , pesta n dll
- seandainya crmh n konsert dibuat pade wktu y sme , tmpt y berlainan mne kmu plh
- majalah/ buku ape yang korang ske bce n melanggn agknye ye.......
- skang dah tau jwpnnye kan ( fikir2 kan lah )

cukup lah 7 soalan dlu ni ... ( ade mse Cik NY smbg lg soalan2 ni)
ape agknye dlm fikiran korang n y korang pilih ye... bersoal jawab je dgn diri
lpas jwb semua soalan tgk blik soalan y terdahulu n nilaikan semula....
sme2 lah kte muhasabah diri kte balik.....
Cik NY pun bukan baik sgt....
sekadar mengingatkan antara kte....
selamat bermuhasabah diri ye semua....

knape Cik NY buat entry ni agknye...
ksdrn sudah mkin berkurangn sbnrnye....
Cik Ny sendiri pun sme...
mkin leka n lalai.....
mrilah kte sme2 memperbaiki diri

sekian sje dari Cik NY...
nantikan entry berikutnye kalau sudi ye...

wassalam.... 'ape pilihan y tepat '

Wednesday, May 18, 2011

“Sakinah boutique 1st Giveaway”

Assalamulaikum.......
ehem.... ehem..... ehem....
eh Cik NY sakit tekak ke....
tak delah.... sbnrnye nak bg signal yang Cik NY join GA dari sakinah boutique.....
rsenye x salahkan klau Cik NY nak join.....
ade spe jeles x ( x de spe nak jeles dgn ko lah ).....

mle2 promote sat ye..... GA ni sempena pembukaan rasmi belogshop sakinah boutique, mari-mari lah sudi sudikan join sakinah boutique 1st giveaway!

pastu tengok tgk bwh ni....
sweet x ....... ni banner ntuk GA ni.....

knape agaknye Cik NY nak join GA ni....
Cik NY nak join GA ni sebab....
hadiahnye special n lumayan..... tak caye .... tgk kat bwh ni....

hadiah special nye......

1st grand prize :
baju + aksesori cantik lagi vogi da vass tajaan sakinah boutique bernilai RM 50

2nd winner :
baju + aksesori cantik lagi cuns tajaan sakinah boutique bernilai RM 30

*kalau penyertaan banyak, dorang akan tambah lagi hadiah vogi da vass *
kalau dapat mmg syukur sgt2.... klau x de rezki Cik NY redhalah.... bukan rezki Cik NY.....

Tarikh tutup giveaway ni ialah pada 30 May 2011 jam 12 tengahari.
nsib bek Cik NY smpat join GA ni....

kali ni Cik NY nak tag....
1.Soidah sofi
2.masturah Zakaria
3.Cik Arnab

kamu dah join ..... klau blum cepat klik kat “Sakinah boutique 1st Giveaway”
hadiah menarik menanti.....
yeeebaaaaa.....yeeeebaaaa ( terlebeh sudah mnah ni)

okey lah sekiah sje Cik NY...
wassalam.... ' join ye '

Tuesday, May 17, 2011

CONTEST FRIENDS FOREVER

Assalamualaikum....
kali ni kontest ape plak y Cik NY join ni....
dengan exited dan gembiranya Cik NY join Contest Friend Forever oleh SHAFMECHY....
selama Cik NY hidup tak pernah Cik NY hdup tanpa kwn....
caye tak......kalau tak caye sudah.....
nak tau tak Hadiah nye ape..... nak tau klik lah Droplet House
kalu susah korang tekan je SHAFMECHY

kamu semua !!!!!!!!
tgk lah gmbr sweet friend ni.... bahagianye.... gembiranya.....
kalau tak caye tgk lah sendiri... nah amik.......
eeehhhh gambr spe ni.... encem2 lah....
ni banner contest ni lah .... wat gempak je igt spe lah td....
so nice..... btul tak......

skang ni korang layan entry Cik NY plak ye.....

skang ni Cik NY rindu sgt kat kwn2 Cik NY lme dah kami tak berjumpa.... sekadar mengirim kabar berita je.... andai masa dapat diputar ingin sahaja Cik NY sentiasa kembali kepada mase lalu yang banyak mencorak kebahagiaan dalam jalinan sebuah persahabatan.... wah ayat dramatis sungguh Cik NY ni....
Cik NY tak tipu tak caye tgk sini.....
bahagia tak kami.... semuanya bahagia tau....

tak caye lagi tgk ni...
knape ade muka y sme n mke lain dri gmbr y atas....
dorang pun kwan Cik NY jugak 'sahabat dunia akhirat'

yang ni lg Gempak....
ni semua kawan Cik NY....
kami kawan sejak form1 smpai form5...
y 2 org kat depan pakai tudung biasa tu warden kami tau....
kami akan tetap berkawan dan bersahabat sampai bila-bila 'friend forever'
asramalah yang menjadikan kami memahami erti kawan dan lawan...
susah senang kami bersama.....
mereka adalah sahabatku dunia dan akhirat insyaallah.....
gambar diatas diambil pada tahun 2008 ketika itu kami adalah senior...
dah kate senior mestilah Form 5....

gempak tak...( sudah mula perasan )
ni semua kenangan dengan sahabat2 Cik NY di SMA LUGHATUL QURAN ( sekarang dikenali MAAHAD LUGAHTUL QURAN )
sweetkan.. kan....kan....kan.... ( iyekan ajelah )
maaf lah Cik NY terlebih over....
maklumlah terlalu exited.....

Cik NY nak tag
1.Nur hidayah
2.Khairil
3.Jannah

Cik NY minat tengok baju ni.....
sweet je baju ni... wow seksinye baju Cik NY pilih ... apelah korang ni... tak semestinye kite pkai cre mcm ni kte pkailah dengan cre yang dibenarkan syariat okey .... kalau tak dapat Cik NY X kisah...

sekian sje dari Cik NY
Wassalam..... 'kamu sahabatku dunia akhirat'

"SAYA NAK JOIN BANNER BOX GIVEAWAY by BUDAK PEGHELIH BELETIAQ"

Assalamualaikum....
yeba.... yebaaaaa....
kali ni ape pulak Cik NY oi......
kali ni Cik NY g jln2 pastu sampailah kat blog BUDAK PEGHELIH BELETIAQ.. dia ade wat GA .... menarik.....
tgk ni.... kiutkan kan kan kan......
bila saya tengok je banner GA ni dengan nada exitednya saya menjerit
"SAYA NAK JOIN BANNER BOX GIVEAWAY NI!!!"
mcm kat bwh ni saya jerit.....
caye tak caye tak....
ah korang ni....... jgn caye tau......

kalau korang nak join jgak n jd exited gler mcm Cik NY
korang klik je kat BUDAK PEGHELIH BELETIAQ....
jom join jgn tak join...
rugi kalau tak join......
sekian saje dari Cik NY .....
Wassalam.... 'join jgn tak join ye'

:: Blogger support Blogger : Wajib support!!

Assalamualaikum...

wahhhhhh..... bestnye entry ...
ce citer , ce citer......

mcm ni ceritanya...
dah lme Cik NY jln2 kat blog An.Nabiha..
ntah berapa kali dtg jeguk pun tak tau...
tapi baru hari ni buat entry ... tak patut betul Cik NY ni.....
dia ni bgus sgt.... Cik NY tgk dia tlg rmai blogger......
dia ajak blogger rmai2 support antara satu sama lain....
tak caye tgk ni......
wahhhh semangat Cik NY nak join skali...
tak salahkan support antara 1 sme lain....
malah digalakkan ade....

skang Cik NY dah join.... korang bila lagi....
ayuh..... kita support sesama kita... kalau tak sesama kita sape lagi....
salam perjuangan blogger semua.....
semangat betul Cik NY pagi2 buta2 ni...

sekian dari Cik NY....
wassalam...... 'blogger support blogger'

Monday, May 16, 2011

SEGMENT BLOGLIST UNTUK BLOG FOLLOWER 300 DAN KE BAWAH

Assalamaulaikum.....
fuhhhhh....
nak wat penyertaan last minute ni....
shhh diam2... jgn kcau.....

Cik NY nak join Bloglist untuk blog follower 300 dan ke bawah....
tgk follower Cik NY blum ckup 300 kan so Cik NY masih berpeluang untuk join.....

segment ni dikendalikan oleh blogger yang kiut miut.....
tak caye tgk ni.....

btul tak Cik NY ckp.....

sebenarnye Cik NY join segment ni sebab tertarik dengan dia punya tujuan n misi nye... tak caye bace kat bawah ni..

1) cik angin nak buat bloglist baru .

2) menambah follower dikalangan komuniti blogger ,

3) menambah traffik harian dikalangan komuniti blogger ,

4) saling berkenal-kenalan sesame blogger .

5) menambahkan pengetahuan menerusi singgah dan lawat balas ke sesuatu blog .

bukan ke baik tujuannye tu...
saling bantu-menbantu.. tu kan amalan yang mulia tak gitu.....

bak kata Cik Angin " cik angin nak kita sama sama belajar dari pengalaman . biar sedikit lama lama jadi bukit "
suke bace ayat dia.....
sokong jgn tak sokong......

" komuniti blogger di malaysia mestilah bersatu padu , bekerjasama dan saling hormat-menghormati di antara satu sama lain bagi mewujudkan silaturahim yang erat serta perpaduan yang hebat , salam 1 blogger dan salam 1 malaysia "

sila setuju ye...... kalau tak setuju kita bako je.....
hehehehe.... sudah overlah minah perasan ni.....

k.lah....
tercungap-cungap join segment last minute.....
ikhlas tau join ..... tak baik wat cter....

sekian dari Cik NY....
wassalam.... 'bersama bersatu padu , bantu membantu'

BLOGLIST ITIK KUNING

assalamualaikum....

quek....quek.....quek....
anak itik jln tekedek-kedek.....
ape benda y Cik NY nak merepek....
nak join dlm bloglist ibu kpd itek-itek....

pantun Cik NY yang ntah ape2 je.... tak rupe pantun lngsung....
merosakkan pantun btul Cik NY ni lah....
tak payah pantun pun tak pe......

sobonarnyo.... Cik NY nak join bloglist itik kuning ..
tgk blog dia pehhhhhh kiut miut......
tak caye tgok header blog ni.....
ni baru headernye..... blum tgk blognye lg.... sweet yellow tau.....
tarik.... tertarik....itikmu mmg btul2 da bomb......
nme pemilik nye NADIRAH ..... mesti orgnye pun kiut miut jgakkan.... ( Cik NY jgn lbeh2 ) ape2 pun kalau ade yang minat korang tekan je kat nme dia tu.... gerenti korang suka.... suka tengok blog dia......

Cik NY ni boleh dikategorikan dalam.....
korang rse yang mne ...
kategori B :Jarang update ( sekali sehari )
ke
kategori C :Kadang2 update ( seminggu beberapa kali je )

korang rse Cik NY kategori mne eak.....
yang Cik NY tau ....
Cik NY ni jarang update .... kdng2 1 kli sehari....
kdng2 seminggu ntah berape kali je..... kalau tak de hal... Cik NY mesti akn update setiap hari walau 1 entry.... tp klau ade hal seminggu cme dpt2 beberpe entry je....
so conclusionnye Cik NY ni kategori B lah kan..... ( memandai sendiri je )

Cik NY rse gmbr itik kuning yang paling kiut bagi Cik NY lah...
gambar ni.....
tengok itik ni ajak pergi jln2....... sne ade tempat baik punye.....
tetiba itk dibawah ni tercengang melihat gelagat itik kat ats....
hua..... cute say awek tu.... tak sangke dia sudi ajak den..... itik perasan ni bermonolog......

hehehehe.....
sudah terlebih overlah pulak Cik NY ni.....
k.lah.... sampai disini saja entry untuk kli ni....

sblm tu nak tag someone dlu...
hah amik....
saya tag kamu...
1. lisa afha

sekian saja dari Cik NY ....
wassalam...... 'quek,quek,quek'

GA Header & Template Blogspot !

assalamualaikum...
alohaaaa.....aloooohaaaaa......
pe bende lah Cik NY merapu ni...
ari ni Cik NY exited nak join GA Header & Template Blogspot ! yang menganjurkan GA ni adalah blogger alieff
menarik sangat.....
tengok dia punye poster ni.... kreatif tau.... korang tau buat ke ( bukan nak bodek dah memang betul pun )

Cik NY ni masih baru dalam dunia blogger tgklah header pun tak de.... sejujrnye tak tau nak wat.... uwaaa sdeh nye.. sob3.....
Cik NY terngin sangat nak ade header bercirikan muslimah warne pink n flower pink nmpak lah mesra alam kan..... pastu ade tulis 'JALINAN KASIH CIK NY ' bg Cik NY biar simple tp bermakne...
templat yang Cik NY gne skang ni cute tp tak bercirikan nature no flower.... cian Cik NY..... sdeh je.... Cik NY selalu bayangkan ade templat warne pink lembut n ade flower pink yang menghiasi blog Cik NY...... Cik NY ni tak habis2 warne pink.... nak wat camne dah mmg Cik NY suke warne pink... yang penting simple tp bermakna....

Cik NY harap Cik NY dapat menang GA ni... sebab Cik NY masih tidak mempunyai templat n header sendiri.... (orang lain pun tak de gak) walaupun dorang tak ade tp blog dorang dah cantik n cute ... sesuai dengan citarasa dorang.... Cik NY nye templat blog ni kdng2 orang ckp terlampau over... sdehnye.... sob3.... Cik NY harap orang yang datang ke blog Cik NY ni rse puas hati n sentiasa rse senang n seronok je bila singgah ( singgah sekali tapi dekat dihati )... alahai Cik NY over sudah ayat2mu itu......

tu sje entry Cik NY untuk GA Header & Template Blogspot !
kalau spe yang tertarik klik je kat blog alieff

insan istimewa yang Cik NY nak tag
1. Nur Hidayah

sekian saje entry Cik NY untuk kali ini....
yang penting adlah usaha .... yang lain adalah doa n tawakal.... menang kalah kan adat bertanding.... tipu klau Cik Ny ckp Cik NY tak nak mnang.... klau mnang ye Alhamdulillah ... klau tak menang Cik NY redha ......

Wassalam....' usaha itu penting , selebihnye berdoa dan tawakal '

Sunday, May 15, 2011

Cik Epal vs Ben Ashaari what i thing ...

Assalamualaikum.....
wah gempak seys entry kali ni......
ape cer dorang gaduh ke....
memandai je korang ni....
sebenarnye......
Cik NY minat kat blog dorang...
blog lain bukan Cik NY tak minat minat jugak....
jangan salah faham ye semua.....
bukan nak bodek or ape ke...
cme meluahkan je.....
rsenye tak salah kan....
Cik NY tak kre ape orang nak ckp or kwn Cik NY ckp " ko ni slalu datang blog dia bukan dia kenal ko pun"
ade Cik NY kesah tak de amik mse korang pun tau.....
emotional lah pulak...


antara 2 top blogger ni kan Cik NY pilih spe eak......
korang rse pilih spe......
spe ye......
ermmmmmmm....
-------------
,,,,,,,,,,,,,
_____________

ape lah korang ni.....
Cik NY pilih dua-dua lah.....
bg Cik NY dorang memang best.....
always happening...
Cik Epal tu sweet sgt.. ske tgk dy bergaya.....
comel tak .... sweet tak .... btulkan Cik Epal ni comel n sweet....
sebenarnye Cik NY teringin jugak gayakan fesyen mcm Cik Epal dia stylo tp masih lagi menutup aurat..... gmbr2 dia smua sweet..... ske bce entry dia.... always happy go lucky......
cbe bayangkan betapa......
seronoknye klau dapat jumpa dia.....
untung sgt spe pernah jumpe dia.....
blelah Cik NY dapat jumpe dia ye agaknye.....
harap 1 day Cik NY dpt jumpe dia.... ( boleh pengsan kalau jumpa ni )

lg satu blog Abg Ben Ashaari
abg ben ni high class blogger....
tak cye tgk blog dia....
kdng2 pelik.... ade jugak orng yang tak ske....
korang ni apelah tak pandai nak menilai langsung.....
tapi nak wat macamne hti orang lain2...
tp mmg tabik spring ar kat abg ben dia cool je lyn klau ade blogger y kutuk dia hbis2....
Cik NY tengok rmai gler join contest dia.... Cik NY join tak....
Cik NY tak join lg lah.... mybe akn dtg Cik NY akan join juga....
seronok sgt tgk dorang yang join..... rse rugi je tak join....
nak wat camne.... kdng2 mse terlalu mndesak....
kdng je free......
tp Cik NY selalu ikut perkembangan tau....
hehehehehehe.....

hai Cik NY bodek ke...
korang ni tak habis2 lah.....
kan Cik NY dah ckp y ini hanye luahan Cik NY.....

Cik Epal N abg Ben Ashaari memang blogger high class lah...
tabik spring kat dorang....
harap dpt jumpe ngan dorang n blogger2 kat malaysia ni...
dua-dua sme best , sme popular....
sekian sje luahan hati dari Cik NY ..... ingat!!!!! bukan bodek tau.......

wassalam..... ' mesti seronok dapat jumpe dorang '