SWeeT JaLiNaN KaSiH TerBiNa.....

Wangian Kasturi Al-Khausar (yang sakit dirawati yang sihat dilindungi)

Tuesday, July 26, 2011

Ramadhan akan tiba......


Assalamualaikum.....

Khaifa halukum jami'an....
Alhamdulillah.....
hanye tinggal beberape hari lagi kte nak menyambut Ramadhan.....
x sabar rasenye nak menyambut Ramadhan.....
Cik NY mengharapkan kesempurnaan Ramadhan pada kali ini....
moge Ramadhan kali ini lebih baik dari Ramadhan sebelumnya.....

Marhaban ya Ramadhan....
Ahlan wasahlan ya Ramadhan.....
moge keberkatan yang ade tidak disia-siakan.....


Syaitan dirantai tp konconye(nafsu) masih mampu membuatkan kita tewas...
didiklah nafsu kita , tudukkan nafsu kita dengan iman....
jangn biar ia bermaharajalela.....

jadikanlah  Ramadahan ini medan perubahan terbaik untuk diri kita.....
ketika inilah kita mendidik diri untuk berubah lebih baik....
mari perbaiki diri kita bersama-sama.........

didiklah diri untuk mengawal nafsu....
didiklah diri untuk sentiasa bersederhana.....
didiklah diri untuk meningkatkan ibadah.....
didiklah diri untuk melakukan sesuatu dengan penuh keikhlasan....
didiklah diri untuk sentiasa mensyukuri nikmatnya......

jauhkanlah diri dari segala pembaziran...
jauhkanlah diri dari segala perkara yang tidak mendatangkan kebaikkan...
jauhkanlah diri dari segala kemungkaran....
jauhkanlah diri dari segala kemaksiatan......
jauhkanlah diri dari segala niat yang boleh merosakkan iman....

marilah bersama menghayati Ramadhan yang penuh dengan keberkatan....
marilah bersama menopup iman kita....
biarlah iman kita semakin bertambah bukan berkurang...
walaupun manusia mudah melakukan kesilapan.....
kita perlu berusaha untuk mengelakkan diri kita daripada melakukan kesilapan....



4 comments:

Rahmah Ram Ram said...

Selamat Berpuasa Cik NY. Semoga kita mendapat keberkatan.

Adzriel @ Liza AB said...

tak lama dah... selamat berposa,

Suhazli said...

insyaAllah..moga2 puasa kita tahun ni diberkati Allah.. :)

azwa said...

same2 pertingkatkan amalan pd bulan akan datang . insyaAllah .


*erkk . cik ny , mcm mneee nk buatt button fb , twitter n blog kat tepi tuhhh??nk bbelajar?? (nk kne buat asgmnt)